Rooms-Katholieke Begraafplaats

Rooms-Katholieke Begraafplaats

Op de plek waar de RK begraafplaats gevestigd is stond medio 1800 een boerderij van de familie Gasthuis. De familie Gasthuis heeft de grond verkocht aan de familie Cremer, wonende op de Krommedijk. De Heer Wiltink, hoofd van de lagere school in Harbrinkhoek en kerkmeester, huwde een dochter van eigenaar, de heer Cremer. In 1875 schonk de heer Wiltink de grond aan de Rooms Katholieke kerk. De RK kerk heeft de grond vanaf die tijd gebruikt als begraafplaats. In 1881 overleed de heer Wiltink. Hij was een van de eersten die zijn laatste rustplaats op de RK begraafplaats vond.

De RK begraafplaats heeft de beschikking over een kleine aula, welke links naast de ingang van de begraafplaats is gelokaliseerd. De stilteruimte 't Gasthuis is vernoemd naar de eerste bewoners van de boerderij die gevestigd was op de grond van de begraafplaats. Vanaf 2009 is zij dan beschikbaar als stilteruimte, waar gelegenheid is voor gebed en/of het opsteken van een kaars. Daarnaast is de aula geschikt voor het houden van gebedsvieringen voorafgaand aan een begrafenis of bijzetting van een urn. De deuren aan de zijde van de begraafplaats zijn aangepast, zodat de baar met de overledene vanuit de aula eenvoudig naar de laatste rustplaats gebracht kan worden. Op verzoek is het mogelijk om na een gebedsdienst t.b.v. een begrafenis of bijzetting, koffie met cake of krentenwegge, of koffie met broodjes te nuttigen. In verband met de ruimte kan het gezelschap niet groter zijn dan 60 personen. U kunt voor reserveringen contact opnemen met uw begrafenisondernemer of zich rechtstreeks tot de RK begraafplaats wenden.

Expertises

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De debegrafenisondernemer.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Rooms-Katholieke Begraafplaats
Kerkhofsweg 1
7603ND Almelo

+31 (0)546 868280

Deel deze pagina

Rooms-Katholieke+Begraafplaats img